Kaassoufflé

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voor het bereiden van een kaassoufflé wordt een béchamelsaus als basis gebruikt.
  2. De béchamelsaus wordt het lekkerst als eerst de ongeveer een uurtje wordt getrokken op een zacht vuur.
  3. Voeg wat toe naar keuze.
  4. Hierna moet de worden gezeefd om de er weer uit te halen.
  5. Verwarm de boter tot hij is gesmolten en alle schuim is verdwenen.
  6. Roer de bloem er vlok voor vlok doorheen en laat het geheel al roerend ongeveer 1 minuut warm worden.
  7. Voeg er nu de in gedeeltes bij.
  8. Blijf goed roeren tot er een gladgebonden saus is ontstaan.
  9. Laat de béchamelsaus, al roerend, een minuut of 5 zachtjes doorkoken.
  10. Haal de saus van het vuur.
  11. Splits de en klop de eiwitten stijf.
  12. Roer de eidooiers door de nog warme béchamelsaus, voeg hierna de geraspte kaas toe.
  13. Voeg nog wat zout en/of peper toe, naar smaak.
  14. Spatel nu voorzichtig het stijfgeslagen eiwit door het mengsel.
  15. Beboter een hoge ovenschaal of soufflévorm van ongeveer 1 ½ liter en zet de soufflé in een voorverwarmde over van ongeveer 175 ºC.
  16. In circa 40 minuten is de soufflé gaar.
  17. Tip:
  18. doe de ovendeur tussendoor niet open, maar kijk door het glas of de soufflé klaar is.
  19. Wanneer de soufflé klaar is, kunt u het beste een voorverwarmd bord omgekeerd op de ovenschaal leggen en zo de soufflé serveren.
  20. Aan tafel kunt u dan het bord weghalen.
25
25
25

Variaties op Kaassoufflé

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kaassoufflé
VariatieAantalGang
Kaassoufflé2Hapjes
Geitenkaassouffle1Ovenschotels
Broccoli-kaassoufflé1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boerenkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
233 kcal
11%932 kcal
Vetten
11 g.
15%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaassoufflé