Mexicaanse ovenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in plakken van circa 1 cm en kook ze in 8 min.
  2. half gaar.
  3. Giet ze af en laat ze even afkoelen.
    Verhit ondertussen de in een hapjespan en bak daarin het gehakt circa 3 minuutjes rul.
  4. Snijd de , knoflook, pepertje en ’s klein en fruit alles 5 minuutjes mee op niet al te hoog vuur.
  5. Voeg het bouillonblokje toe en het zakje tacokruiden met de aangegeven hoeveelheid water of de tacosaus.
  6. Voeg als laatste de in tomatensaus toe en roer alles goed door.
    Vet een vuurvaste schaal in met olie en leg de aardappelschijven op de bodem.
  7. Schep daarop het -gehaktmengsel.
  8. Bestrijk het geheel met de crème fraîche en strooi er de gemalen overheen.
  9. Plaats de schotel in het midden van een voorverwarmde oven.
  10. Bak de ovenschotel af in 35 minuten bij 180° C.
    Laat even afkoelen alvorens te serveren.
  11. Verdeel over 4 borden.
  12. Verkruimel er tot slot enkele handjes tortillachips overheen.
    Drink er een goed gekoeld flesje Corona bij.
25
25
25

Variaties op Mexicaanse ovenschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Mexicaanse ovenschotel
VariatieAantalGang
Mexicaanse ovenschotel7Ovenschotels
Mexicaanse ovenschotel met gehakt en tortillachips1Ovenschotels
Mexicaanse ovenschotel met kip en tortillachips1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in tortilla
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
391 kcal
19%1564 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mexicaanse ovenschotel