Mexicaanse ovenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Verhit in een wok en bak het gehakt rul.
  2. Voeg tijdens het bakken van het gehakt een beetje taco toe.
  3. Voeg de toe en bak deze 5 minuten mee.
  4. Voeg de en toe en bak nog eens 3 minuten tot deze zacht beginnen te worden.
  5. Voeg de toe en laat deze 2 minuten mee bakken.
  6. Voeg nog wat taco toe.

    Voeg geraspte toe, maar houd nog ongeveer 50 gr.
  7. achter de hand voor later.
  8. Doe ongeveer de helft van de crème fraîche erbij en blijf roeren tot het een lekker smeuïg geheel wordt.
  9. Proef even en voeg naar smaak nog taco toe.
  10. Soms is een heel zakje net te veel.

    Doe inhoud van de pan in een grote ovenschaal en strijk plat.
  11. Strijk over de bovenzijde de rest van het potje crème fraîche uit.
  12. Ook hier geldt dat soms het hele potje net iets te veel is.
  13. Het moet een mooi dun laagje zijn.
  14. Verdeel de Doritos over de ovenschotel.
  15. Gebruik er zo veel tot je 2 of 3 lagen Doritos hebt, afhankelijk van de grote van je ovenschaal zal de zak dan leeg zijn of niet.
  16. Strooi flink wat geraspte over de Doritos.

    Zet de schaal in de oven en bak 5 tot 10 minuten.
  17. Je ziet de Doritos snel bruin worden en de smelten.
  18. Als ze een mooi kleurtje hebben kan de schaal eruit.
  19. Houd de oven in de gaten want de Doritos kunnen snel te donker worden.
25
25
25

Variaties op Mexicaanse ovenschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Mexicaanse ovenschotel
VariatieAantalGang
Mexicaanse ovenschotel7Ovenschotels
Mexicaanse ovenschotel met gehakt en tortillachips1Ovenschotels
Mexicaanse ovenschotel met kip en tortillachips1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1116 kcal
55%4464 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mexicaanse ovenschotel