Ovenschotel met courgette en magere runderlappen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de in kleine stukken.
  2. Pel de knoflook en snijd hem fijn.
  3. Verkruimel het bouillontablet.
  4. Pel de en snijd ze in ringen.
  5. Snijd de in plakjes.
  6. Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  8. Bestrooi de rundvleesblokjes met zout.
  9. Leg het vlees in een ovenschaal en meng het met de .
  10. Dek de schaal af en bak het vlees in het midden van de oven in 45 minuten bruin.
  11. Neem de ovenschaal uit de oven en breng het vlees op smaak met de knoflook, kruiden, bouillontablet en zout.
  12. Schenk de in het mengsel.
  13. Laat het vlees in het midden van de oven in 1,5 uur gaar stoven.
  14. Voeg de sjalot, , tomaat en toe en bak het geheel in 40 minuten onafgedekt gaar.
  15. Schep het halverwege om.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet en wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet en pesto
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Ovenschotel met courgette en magere runderlappen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Leuk en aardig allemaal maar je mag even aangeven dat de temperatuur terug moet als je het vlees terug doet in de oven om het te stoven. Dus terug naar 90 graden in plaats van 200 gradeb. Want anders ... Lees reactie
Cris 24 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
408 kcal
20%1632 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenschotel met courgette en magere runderlappen