Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pompoenquiche


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 180 graden, Pompoen in grote stukken snijden en in een platte schaal 40 min. in de oven laten garen. Scheid daarna het vruchtvlees van de schil. Vruchtvlees pureren, knoflook pellen en persen, Oven verder verwarmen naar 220 graden. Prei in ringen snijden en bakken tot het vocht vrijkomt. Op klein vuur in gesloten pan 10 min. laten smoren en daarna in vergiet laten uitlekken. Eieren met crème fraiche loskloppen en zout, peper, karwijzaad en kerrie toevoegen. Daarna de pompoenpuree toevoegen. Tot slot de knoflook erbij. Bekleed een ovenschaal (ongeveer 20x20 cm) met bladerdeeg en en leg de uitgelekte prei op de bodem. giet het eimengsel er overheen en bak de quiche in ongeveer 40 min. gaar in de oven (220 graden).

Suggestie:
Bladerdeeg op de bodem blijft vaak week en vet, ik laat het dan vaak ook weg.

Allergenen Informatie

Voor dit pompoenquiche recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven