Turkse pizza Lahmacun

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak het deeg.
  2. Doe de in een schaal en meng het erdoor.
  3. Maak een kuiltje in het midden en doe de , en olie in het kuiltje.
  4. Voeg vanuit het midden voldoende lauw/warm water toe en kneed het tot een mooi en soepel geheel.
  5. Leg het deeg terug in de schaal, leg er een theedoek op en laat het 10 minuten rusten.
  6. Verwarm de oven voor op 225 graden C.
  7. Ondertussen de uien, tomaat en paprika schoonmaken.
  8. Tomaat in kleine blokjes snijden.
  9. De paprika in hele dunne reepjes snijden.
  10. De knoflook persen en de in kleine stukjes snijden.
  11. De raspen.
  12. De uien met de knoflook en de (cayenne) in een pan geel bakken in de .
  13. Uit de pan halen en het (of de shoarma) bakken en tussendoor overtollig vet afgieten.
  14. Uien mengsel erbij, mengen en van het vuur halen.
  15. Pak het deeg en vorm er 2 ballen van.
  16. Strooi wat over de tafel rol de ballen uit tot mooie ronde pizza bodems.
  17. Leg de pizzabodems op een bakplaat of een bord en smeer de erover met de achterkant van een lepel.
  18. Strooi de erover.
  19. Strooi de blokjes tomaat erover.
  20. Als laatste verdelen we het mengsel met uien en (of shoarma) en daar de paprika overheen.
  21. Bak de pizza (afhankelijk van de bodem dikte) in ongeveer 9 á 10 minuten klaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Turkse pizza Lahmacun heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Recepr niet compleet! Staat niets over oventijd en bijvoorbeeld de kaas.
benni 15 maart 2011
Mmm, erg lekkere dunne bodem
robert911 18 november 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
930 kcal
46%1860 kcal
Vetten
24 g.
34%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
113 g.
43%226 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Turkse pizza Lahmacun