Spaghetti alle Vongole

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Laat de vongole in zeewater (of met grof gezout water) op z'n minst 30 minuten (max 1 uur) het zand uit spuiten.
    Was de en snijd ze door midden.
    Maak de knoflook teentjes schoon en snijd ze doormidden.
    Was de en snijd heel fijn de kopjes (niet de steeltjes).
    Zet een volle pan water aan de kook met het groffe .
    Bak knoflook en de in de olijf olie in een grote diepe braadpan of wok.
    Zodra de iet wat zachter worden, voeg de wijn toe.
    Op een laag pitje laten sudderen ong. 10 minuten (niet te droog koken, evt nog wat wijn toevoegen).
    Voeg de uitgelekte en schoon gespoelde vongele toe.
    Bedek de pan zodat de vongele zich openen.
    Zodra het water kookt de koken, roer in het begin zodat ze mooi uit elkaar blijven.
    Giet de 2 minuten voor de aan gegeven tijd af en voeg ze toe aan de vongole.
    Roer ze goed door de sauce gedurende nog 2 minuten op een laag vuurtje.
  2. Haal ze van het vuur af en voeg en op het laatste toe.

    Serveren met gekoelde droge witte wijn.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spaghetti is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Spaghetti alle Vongole heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Heerlijk recept, simpel en fantastisch, met name omdat de spaghetti de smaak van de vongole overneemt!
Serge 22 juli 2014
Simpel, smaakvol en super.
25 december 2012
Een heerlijk recept ik heb er wel wat extra knoflook in gedaan en de spaghetti gekookt in visbouillon, eet smakelijk
29 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
14 kcal
0%56 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spaghetti alle Vongole