Bolognese saus met spaghetti
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bolognese saus recepten
- Bereiden
- Kookboek van Aliek
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
- Rasp
Bereidingswijze
- Snijd en rasp eerst alle groenten.
Bak de spekjes uit en houd deze appart.
Rul het gehakt tot het bruin is en voeg toe. - Zet vuur lager zodat de langzaam glazig word.
- Blus af met rode wijn.
Voeg en groenten toe en bak deze een paar minuten mee tot de groenten iets zijn geslonken.
Voeg toe en bak 3 minuten mee.
Voeg de gepelde toe en eventueel wat extra water of bouillon.
Breng alles aan de kook en draai het vuur zo zacht mogelijk. (eventueel vlamverdeler gebruiken) en laat de saus ongeveer 20 minuten sudderen. - Af en toe roeren.
Zet een grote pan water op, ( toevoegen als het water kookt) en kook de volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Maak de saus met een staafmixer iets fijner (hoeft niet) en voeg daarna de spekjes en de verse aan de saus toe. - Roer even door.
Serveer de spaghettie met saus en geraspte .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- spaghetti is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kruiden en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 810 kcal | 40% | 6480 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |