Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige gehaktballen recept
Pittige gehaktballen recept

Pittige gehaktballen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng het gehakt met het ei en de helft van het paneermeel de sambal en de specerijen.
Vorm hier 4 ballen gehakt van, en druk ze vervolgens weer plat.
Leg een hard gekookt ei in het midden van elke plak en kneed het gehakt om het ei heen.
probeer het zo dat het gehakt overal even dik is.
rol de gehaktballen door de rest van het paneermeel en laat ze even rusten in de koelkast.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de ballen rondom aan op een matig vuur tot ze mooi bruin zijn.
Voeg er een beetje water toe en leg een deksel op de pan.
laat nu de gehaktballen 15 minuten lekker rustig gaar sudderen.
De ballen smaken extra lekker wanneer ze bestrooid worden met seroendeng (kokos en pinda,s).

Serveersuggesties

Als ze even in de koelkast zijn geplaatst dan zijn ze wat stevig en je kunt ze dan makkelijker bakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pittige gehaktballen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven