Pittige gehaktballen
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met het en de helft van het , en de specerijen.
Vorm hier van 4 gehaktballen van en druk ze vervolgens weer plat.
Leg nu op elk plat stuk een hard gekookt in het midden en maak er weer een bal van. - Zorg dat er over al even veel gehakt om het zit.
Rol de ballen nu door de en laat ze even rusten in de koelkast.
Verhit de in een koekepan en bak de ballen rondom mooi bruin op een matig vuur, voeg dan de toe voor een mooie bruine kleur. - Laat nu de ballen in 15 minuten gaar sudderen.
- De ballen smaken extra lekker wanneer ze worden bestrooid met kokos en pinda's.
Ook lekker om te maken
Variaties op Pittige gehaktballen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pittige gehaktballen | 3 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en eieren
- paneermeel en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 505 kcal | 25% | 2020 kcal |
Vetten | 30 g. | 42% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |