Druivenbladeren gevuld met rijst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bak de in de tot deze helemaal wit is.
  2. Voeg de fijn gesneden toe.
  3. Voeg daarna het toe en rul het gehakt met een vork.
  4. Voeg na 5 minuten de wijn, citroen, , en toe.
  5. Leg de deksel op de pan en en laat 15 minuten koken.
  6. Laat nu het mengsel afkoelen.
  7. Na het afkoelen voeg de en toe.
  8. Als u verse gebruikt, moet u deze eerst koken gedurende een 15-25 minuten zodat ze zacht worden.
  9. Neem een blad en leg in het midden van het blad een hoeveelheid van het bereide rijstmengsel.
  10. Vouw de zijkanten van het blad naar binnen, gedeeltelijk over het mengsel heen en rol het blad.
  11. Men verkrijgt nu een cilinder vorm.
  12. Leg de cilindervormige gevulde geordend in een pan.
  13. Men kan meerder lagen maken.
  14. Vul de pan met water tot 1/3 van de rand van de bovenste laag van de en dek het geheel af met een bord die in de pan ligt (niet met een deksel!).
  15. Kook het geheel gedurende 20 minuten.
  16. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Druivenbladeren gevuld met rijst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Vraag: Hoe houd je de druivenbladeren goed nadat ze geplukt zijn?
Will 4 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
372 kcal
18%2232 kcal
Vetten
9 g.
13%54 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%318 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Druivenbladeren gevuld met rijst