Kip met gekruide rijst en ananas
- Herkomst Indonesie
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van armaco
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- De verhitten.
- Uien, en 3 minuten bakken.
- De , nigella, , , kaneel, kardemom en erbij doen en 1 minuut bakken.
De kip toevoegen en op een laag tot middelhoog vuur ongeveer 3 minuten meebakken tot het vlees van kleur verandert.
De warme erbij gieten. - en toevoegen, en alles aan de kook brengen, deksel op de pan leggen en 5 minuten zachtjes doorkoken tot het vlees gaar is.
- De kip met een schuimspaan uit de pan nemen en in een kleine kom scheppen.
De in de bouillon strooien en aan de kook brengen en 5 minuten zonder deksel zachtjes koken tot de bouillon helemaal is opgenomen door de . - De kipblokjes erop leggen.
- Het deksel op de pan leggen en alles op een heel laag vuur nog 10 minuten verwarmen.
De stukjes toevoegen en met een vork omscheppen. - Het en het uit de pan nemen.
- De in een schaal overdoen en garneren met de en de .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- ananas past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 502 kcal | 25% | 2008 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 80 g. | 30% | 320 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |