Grote garnalen met Indiase rijst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de en de op een matig vuur ca 2-3-minuten.
  2. Voeg daarna de toe en bak het 1 minuut mee.
    Meng de rijst erdoor en bak nog 1 minuut.
    Schenk dan de bouillon erdoor en breng het aan de kook.
    Zet het op een laag vuur en laat de rijst wel afgedekt 10 minuten zachtjes koken en roer zo af en toe.
    Meng de garnalen door de rijst.
  3. Mocht het wat te droog zijn, schenk dan nog wat bouillon er bij.
  4. Laat nu de rijst nog 3 minuten op een laag vuurtje sudderen.
    Voeg dan de en de spinazie toe.
    Laat het nu het gerecht 5 minuten afgedekt staan zonder vuur onder de pan.
    Serveer het met de citroenpartjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tijgergarnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Grote garnalen met Indiase rijst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Heerlijk gerecht, een keer wat anders dan kipgerechten!
Julliette 31 december 2012
Een lekker hapje maar je moet uitkijken met de curry anders wordt het wel heel erg scherp. Een eetlepel yogurt geeft ook wel een lekkere smaak.
Jan Van Veen 30 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
365 kcal
18%1460 kcal
Vetten
14 g.
21%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
57 g.
22%228 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Grote garnalen met Indiase rijst