Indische boontjes met varkensvlees en tomaten

Ingrediënten

+ -
print

Erbij:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok

Bereidingswijze

  1. Schep in een plastic zak , en door elkaar.
  2. Doe het vlees erbij en schud net zo lang totdat er over al het vlees een dun laagje zit.
  3. Verhit in een wok de en olie.
  4. Bak er het vlees in tot dat het bruin is.
  5. Bak de even mee.
  6. Voeg de en de tomaat er door.
  7. Schep alles om en schenk er 2,5 deciliter kokend water bij.
  8. Voeg de boontjes toe.
  9. Leg een deksel op de wok en laat het geheel zo'n 8-10 minuten sudderen.
  10. Laat het vocht tot meer dan de helft indampen (evt.
  11. deksel eraf).
  12. Schuif de inhoud van de wok aan een kant en voeg wat toe aan het overgebleven vocht.
  13. Voeg hieraan de en sambal toe.
  14. Blijf roeren tot er een gebonden saus is ontstaan.
  15. Roer de rest erdoorheen.
  16. Voeg er naar smaak wat door.
  17. Laat alles goed warm worden en serveer met witte rijst, seroendeng en kroepoek.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • bouillon en sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • bouillon, pindakaas, sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en ketjap
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Indische boontjes met varkensvlees en tomaten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk recept en vooral makkelijk te maken. Mijn man houdt helemaal niet van "voor hem vreemde gerechten" maar wat heeft hij ervan gesmuld.
caroguzzi 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
245 kcal
12%980 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Indische boontjes met varkensvlees en tomaten