Griekse tomaten-rijst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. De uien pellen en in fijne stukjes hakken.
  2. De gepelde uit blik in stukjes hakken.
  3. Bij verse , eerst even wellen in heet water, dan laat het schilletje makkelijk los.
  4. In stukjes snijden.
  5. Uien bakken in .
  6. Voeg de toe. 10 minuten laten sudderen.
  7. erbij en op smaak maken met en .
  8. Laten koken en de erbij doen.
  9. Goed roeren tegen het aanbakken.
  10. Op een laag vuurtje laten koken tot de weg is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (12)

Griekse tomaten-rijst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 12 recensies
RESET

Ik heb dit recept al zeker meer dan 20 keer gemaakt,de jongens vinden dit echt super.
Iwan 23 maart 2014
Ga dit vandaag proberen, dat wordt volgens mij wel smikkelen en smullen.
Iwan 19 oktober 2013
Ik weet nooit hoe groot een kop moet zijn, je hebt ze klein en groot...Vast geen kopje van oma en ook geen mok?Ga nu met een tussenlaag proberen, wie kan me hiermee helpen?
Sandra 28 augustus 2013
Super lekker en makkelijk recept. Ik maak hem nu regelmatig wel met teentje knoflook en zeer fijn gehakte champignons erbij. Ook makkelijk mee te variëren door verschillende kruiden toe te voegen. I... Lees reactie
Patricia 19 juni 2013
Maakt het uit of het kippen of runderbouillon is?
Elvira 4 april 2013
Superecept! En nog makkelijk ook!
1 februari 2013
@Rianne: ja ongekookt. Als het water verdampt is, is de rijst gaar.
Raven 30 december 2012
Moet de rijst er ongekookt bij?
Rianne 9 oktober 2012
@Bezoeker: langkorrelrijst.
Henk 6 april 2012
Welke rijst is het lekkerst om te gebruiken in dit recept?
5 september 2011
Bierpens er staat 7,5 deciliter dus 0,75 liter gebruiken.
svenkookt 2 maart 2011
75 deciliter bouillon....= 7,5 liter ? Lijkt me wat veel of niet ?
bierpens 28 februari 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
81 kcal
4%324 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Griekse tomaten-rijst