Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Runderstoofpot van Kees recept
Runderstoofpot van Kees recept

Runderstoofpot van Kees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de riblap in stukken van 2 x 2 cm.
Bestrooi met peper, zout en knoflook (hoeveelheid naar smaak).
Meng goed door elkaar en voeg rode wijn toe.
Laat 6 uur marineren, mag ook langer.
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.
Smelt 50 gram boter in een koekenpan en bak de stukken vlees aan. Niet teveel stukken tegelijk, want dan bakt het niet. Haal de bruin gebakken stukken vlees uit de pan en zet apart.
Neem een braadpan en smelt hierin 200 gram boter. Bak de in stukken gesneden ui en paprika glazig. Voeg de in reepjes gesneden courgette toe en bak even door. Voeg het vlees toe, en het vocht van de marinade. Voeg 2 blikjes tomatenpuree en twee blikken tomatenstukjes toe. Vul aan met de bouillon totdat alles onder het vocht staat. Roer goed door.
Plaats de braadpan in een voorverwarmde oven (200 graden) en laat de stoofpot in vier uur gaar worden. Zet de oven na 1 uur op 150 graden voor de rest van de tijd. Roer af en toe door. Indien het vlees nog niet gaar genoeg is, voeg dan wat tijd toe. Maak af op smaak met peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder. Lekker met zomersalade en rijst, of gebakken aardappelen. Doe er ook een stokbroodje bij.

Serveersuggesties

Het beste kun je deze stoofpot een dag van tevoren maken en de dag van nuttigen opwarmen. De smaken zijn dan goed verdeeld.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit runderstoofpot van kees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven