Runderstoofpot van Kees
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van kees_rundvlees
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Koekenpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Snijd de riblap in stukken van 2 x 2 cm.
Bestrooi met , en (hoeveelheid naar smaak).
Meng goed door elkaar en voeg rode toe.
Laat 6 uur marineren, mag ook langer.
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.
Smelt 50 gram boter in een koekenpan en bak de stukken vlees aan. - Niet teveel stukken tegelijk, want dan bakt het niet.
- Haal de bruin gebakken stukken vlees uit de pan en zet apart.
Neem een braadpan en smelt hierin 200 gram boter. - Bak de in stukken gesneden ui en paprika glazig.
- Voeg de in reepjes gesneden toe en bak even door.
- Voeg het vlees toe, en het vocht van de marinade.
- Voeg 2 blikjes en twee blikken tomatenstukjes toe.
- Vul aan met de bouillon totdat alles onder het vocht staat.
- Roer goed door.
Plaats de braadpan in een voorverwarmde oven (200 graden) en laat de stoofpot in vier uur gaar worden. - Zet de oven na 1 uur op 150 graden voor de rest van de tijd.
- Roer af en toe door.
- Indien het vlees nog niet gaar genoeg is, voeg dan wat tijd toe.
- Maak af op smaak met , , paprikapoeder en knoflookpoeder.
- Lekker met zomersalade en rijst, of gebakken aardappelen.
- Doe er ook een stokbroodje bij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en runderbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 165 kcal | 8% | 660 kcal |
Vetten | 2 g. | 2% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 34 g. | 13% | 136 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |