Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelstamppot met witlof, biet en kaneelgehakt recept
Appelstamppot met witlof, biet en kaneelgehakt recept

Appelstamppot met witlof, biet en kaneelgehakt


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar, voeg halverwege de kooktijd de appelpartjes toe. Giet na 20 minuten af en vang het kookvocht op.
Meng intussen het gehakt, de kaneel, de helft van de peterselie en peper en zout naar smaak. Kneed goed door en vorm er 12 gehaktballetjes van.
Verhit intussen de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de balletjes in 12.5 minuten goudbruin en gaar.
Stamp de aardappels en de appels tot een grove puree, voeg zoveel kookvocht toe tot er een smeu´ge puree ontstaat. Meng de witlof en de tijmblaadjes erdoor en breng op smaak met peper.
Schep op het laatste moment de blokjes biet erdoor.
Verdeel de stamppot over 4 borden, serveer met de gehaktballetjes en bestrooi met de resterende peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelstamppot met witlof, biet en kaneelgehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven