Stamppot witlof met rode ui, appel en walnoten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de , snijd ze in stukken en kook ze in water met in ca. 20 minuten gaar.
  2. Hak de grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin en knapperig.
  3. Pel en snipper de , schil de en snijd ze in blokjes.
  4. Maak de schoon en snijd ze in reepjes.
  5. Verhit de olie in een wok en fruit de en de glazig.
  6. Voeg de appel toe en roerbak even mee.
  7. Voeg de toe en roerbak op hoog vuur ca. 2 minuten.
  8. Giet de af, bewaar het kookvocht en stamp ze met de fijn.
  9. Haal de pan van het vuur en schep het witlofmengsel door de .
  10. Voeg zonodig nog wat kookvocht toe.
  11. Breng de stamppot op smaak met , bestrooi met de en serveer direct.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Stamppot witlof met rode ui, appel en walnoten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijke stamppot! Ik heb er echt van genoten. Helaas vonden mijn partner en mijn 2.5 jarige kind het minder. Snap er weinig van, want vond het écht lekker.
Lallielallie 2 oktober 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
189 kcal
9%756 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stamppot witlof met rode ui, appel en walnoten