Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rauwe andijviestamppot met knapperig ontbijtspek recept
Rauwe andijviestamppot met knapperig ontbijtspek recept

Rauwe andijviestamppot met knapperig ontbijtspek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappelen in water met 2 bouillonblokjes en wat zout in ca. 20 min. Bak het spek in wat boter knapperig. Giet de aardappelen af en houd warm onder een theedoek. Schep de spekjes uit het vet. Roer de bloem door het spekvet en laat dit lichtbruin kleuren. Giet er geleidelijk de koude bouillon bij onder voortdurend roeren en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Laat nog even pruttelen. Voeg peper en azijn toe. Stamp de aardappelen tot een puree en roer er de andijvie door. Wat saus over schenken en de rest er apart bij serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rauwe andijviestamppot met knapperig ontbijtspek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rauwe andijviestamppot met knapperig ontbijtspek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijk recept, alleen de azijn achterwege gelaten, maar het smaakte prima!
    Pauline gaf dit recept op 23 februari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven