Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Venkelstamppot recept
Venkelstamppot recept

Venkelstamppot


Ingrediënten


Bereidingswijze


De venkel in vieren snijden, het hart er uit snijden en fijn snijden. De zontomaatjes fijn snijden. De garnalen 1 uur van te voren uit de koelkast halen. De aardappels gaar koken met iets zout. De venkel met een flinke klont boter en wat zout gaar koken (niet te veel water). Als de venkel gaar is, afgieten en het vocht bewaren. Op de vis, citroensap, peper en zout doen en even laten intrekken. Het vocht even laten inkoken, de vis er in leggen en laten garen met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten. Niet meer laten koken. Van de aardappels een lekkere puree maken met flink boter of olijfolie en wat melk. De venkel eronder mengen. De garnalen heel even in wat knoflookolie bakken en samen met de zontomaatjes onder de stamp(pot) mengen. De vis even in de pan op de stamp(pot) leggen voor warm te houden. Bij het restvocht wat koksroom toevoegen en wat in laten dikken. Stamp(pot) op het bord, vis er boven op, daar over heen wat fijn gesneden dille en wat room. Eet smakelijk!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit venkelstamppot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Venkelstamppot heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies

 • Ga het morgen proberen, hoor je nog van mij het klinkt alvast heel lekker, ben benieuwd!
  Sabine steinvoort gaf dit recept op 11 januari 2012 3 uit 5 sterren
 • Lijkt me een heerlijk stamppotje, ga het meteen uitproberen. Succes verder.
  Shiva gaf dit recept op 1 januari 2008 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven