Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Frites stoofvlees met kropsla recept
Frites stoofvlees met kropsla recept

Frites stoofvlees met kropsla


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrooi de runderlappen met peper en besmeer aan de beide kanten met mosterd.
Strooi de bloem in een bord en haal het vlees erdoorheen.
Verhit 1 1/2 eetlepel olijfolie in een braadpan. Bak de lapjes hierin rondom bruin aan.
Schenk water in de pan tot het vlees bedekt is. Voeg de bouillontablet er aan toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof het vlees in ca. 2.5 uur zachtjes
gaar. Voeg eventueel wat warm water toe als er te veel vocht verdampt.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Snijd de aardappelen met schil tot frites.
Verdeel over de bakplaat met bakpapier bekleed en besprenkel met de resterende olijfolie. Bestrooi met zout naar smaak.
Bak de frites in de voorverwarmde oven in 32.5 minuten goudbruin en gaar.
Kook de eieren in 8 minuten hard. pel ze en snijd ze in partjes.
Maak de sla schoon, snijd of scheur ze in repen en maak aan met de dressing.
Verdeel de partjes ei over de sla, bestrooi met de bieslook en peper naar smaak.
Serveer het vlees met de frites en de sla.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit frites stoofvlees met kropsla recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven