Frites stoofvlees met kropsla
- Herkomst Nederland
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Braadpan
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Bestrooi de runderlappen met peper en besmeer aan de beide kanten met .
Strooi de in een bord en haal het vlees erdoorheen.
Verhit 1 1/2 eetlepel in een braadpan. - Bak de lapjes hierin rondom bruin aan.
Schenk water in de pan tot het vlees bedekt is. - Voeg de bouillontablet er aan toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof het vlees in ca. 2-3 uur zachtjes
gaar. - Voeg eventueel wat warm water toe als er te veel vocht verdampt.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Snijd de met schil tot frites.
Verdeel over de bakplaat met bakpapier bekleed en besprenkel met de resterende . - Bestrooi met zout naar smaak.
Bak de frites in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Kook de in 8 minuten hard. - pel ze en snijd ze in partjes.
Maak de sla schoon, snijd of scheur ze in repen en maak aan met de dressing.
Verdeel de partjes ei over de sla, bestrooi met de en peper naar smaak.
Serveer het vlees met de frites en de sla.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Oosters stoofvlees42u30m
-
Recept
Indisch stoofvlees41u30m
-
Recept
Stoofvlees op mijn manier43u
-
Recept
Utrechts stoofvlees43u
-
Recept
Stoofvlees in donker biersaus41u30m
-
Recept
Belgisch stoofvlees42u20m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
- vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vleesbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in vleesbouillon
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 446 kcal | 22% | 1784 kcal |
Vetten | 23 g. | 33% | 92 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |