Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kippenstoofpotje recept
Kippenstoofpotje recept

Kippenstoofpotje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een halve liter water aan de kook en los het bouillon blokje hierin op. Was de prei en de champignons. Snijd de prei in de lengte en daarna in halve maantjes, halveer de champigons. Zet een 2e pan op het voor, verwarm de olijfolie en bak de kippendijen kort aan. Voeg daarna de groenten toe en roerbak mee. Snijd de knoflook in fijne stukjes en voeg deze samen met de kruiden toe aan de kip. Breng de kip op smaak met peper en zout. Als de groenten glazig worden voeg je de bouillon toe aan de kip en zet je de pan op laag vuur. Vervolgens bak je het stokbrood af in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig door het stoofpotje tot het stokbrood uit de oven kan. Zet dan het vuur uit en voeg de crème fraîche toe. Roer het stoofpotje tot de het een egaal, lichtbruin, geheel is en breng eventueel op smaak met extra zout. snijd het stokbrood in stukjes en serveer het kipppenstoofpotje in diepe borden.

Houd je niet van sopppen met brood? Kruidenboter of ander smeersel is dan een goed alternatief voor bij het stokbrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kippenstoofpotje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven