Kippenstoofpotje
- Herkomst Nederland
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van sylviebuyk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng een halve liter aan de kook en los het bouillon blokje hierin op.
- Was de en de .
- Snijd de in de lengte en daarna in halve maantjes, halveer de champigons.
- Zet een 2e pan op het voor, verwarm de en bak de kippendijen kort aan.
- Voeg daarna de groenten toe en roerbak mee.
- Snijd de knoflook in fijne stukjes en voeg deze samen met de kruiden toe aan de kip.
- Breng de kip op smaak met en .
- Als de groenten glazig worden voeg je de bouillon toe aan de kip en zet je de pan op laag vuur.
- Vervolgens bak je het af in de voorverwarmde oven.
- Roer regelmatig door het stoofpotje tot het uit de oven kan.
- Zet dan het vuur uit en voeg de crème fraîche toe.
- Roer het stoofpotje tot de het een egaal, lichtbruin, geheel is en breng eventueel op smaak met extra .
- snijd het in stukjes en serveer het kipppenstoofpotje in diepe borden.
Houd je niet van sopppen met brood? - Kruidenboter of ander smeersel is dan een goed alternatief voor bij het .
Variaties op Kippenstoofpotje
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kippenstoofpotje met noten en abrikozen | 1 | Stoofschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in stokbrood en roomkaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 387 kcal | 19% | 774 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 22 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 63 g. | 24% | 126 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |