Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Osso-bucco recept
Osso-bucco recept

Osso-bucco


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf het vlees met de bloem in. Maak een braadpan goed heet en doe er een scheut olijfolie in. Voeg dan een theelepel kurkuma toe en maak er een mooi mengsel van. Bak nu de schenkels in de olie goed bruin, haal ze dan uit de pan en leg ze even apart. Tijdens het bakken van de schenkels kunt u de knoflookteentjes pletten en kleinsnijden. Vervolgens de uien klein snijden.
Maak de wortels goed schoon en snijd deze in plakjes. Snijd ook de stang selderie in plakjes, inclusief het blad.
Doe de uien, selderie, wortels en knoflook nu in de pan en braad dit mengsel goudbruin. Voeg nu een blad laurier en wat tijm aan toe.
Blus het nu af met de witte wijn en de kippenbouillon. Even weer aan de kook brengen en voeg dan de tomaten en de tomatenpuree en het blikje erwtjes toe. Even op smaak afmaken met wat zout en peper.
Leg nu de schenkels terug in de pan, sluit hem goed af. Laat 2 uur op een klein vuur sudderen.
Verdeel de schenkels over de borden, samen met de groenten. Strooi er tot slot wat parmezaanse kaas over heen.

Osso-bucco smaakt de volgende dag nog lekkerder, dus u kunt het ook een dag vooraf maken en even voor de maaltijd opwarmen. Makkelijk als u eters krijgt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit osso-bucco recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven