Osso-bucco
- Herkomst Italie
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van hoefblad
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Wrijf het vlees met de in.
- Maak een braadpan goed heet en doe er een scheut in.
- Voeg dan een theelepel toe en maak er een mooi mengsel van.
- Bak nu de schenkels in de olie goed bruin, haal ze dan uit de pan en leg ze even apart.
- Tijdens het bakken van de schenkels kunt u de knoflookteentjes pletten en kleinsnijden.
- Vervolgens de klein snijden.
Maak de wortels goed schoon en snijd deze in plakjes. - Snijd ook de stang in plakjes, inclusief het blad.
Doe de , , wortels en knoflook nu in de pan en braad dit mengsel goudbruin. - Voeg nu een blad en wat aan toe.
Blus het nu af met de witte wijn en de . - Even weer aan de kook brengen en voeg dan de en de en het blikje toe.
- Even op smaak afmaken met wat en .
Leg nu de schenkels terug in de pan, sluit hem goed af. - Laat 2 uur op een klein vuur sudderen.
Verdeel de schenkels over de borden, samen met de groenten. - Strooi er tot slot wat over heen.
Osso-bucco smaakt de volgende dag nog lekkerder, dus u kunt het ook een dag vooraf maken en even voor de maaltijd opwarmen. - Makkelijk als u eters krijgt.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderie
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 218 kcal | 10% | 872 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 32 g. | 12% | 128 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |