Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaasje met shii takes recept
Varkenshaasje met shii takes recept

Varkenshaasje met shii takes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de sesamolie, azijn, gember, oestersaus en peper tot een papje. Snipper de ui en plet de look en voeg aan het papje toe. Marineer de varkenshaas hierin een nacht in de koelkast. Week de shiitakes in lauw water voor 2 uur. Verwijder de steeltjes en snijd ze in schijven van een halve cm breed. Laat verder weken tot ze helemaal zacht zijn. Braad de haas aan alle kanten in wat boter, voeg de gesnipperde ui uit de marinade toe en wanneer die gesmoord is het marinadevocht toevoegen. Nadien de lenteuitjes (in hun geheel) en de paprika (grof gesneden) ook toevoegen, evenals de shiitakes (eerst wat uitknijpen). Dan doe je het of in de oven op 200 graden C. afgedekt of in de kookpot op een laag vuurtje en laat je het sudderen. Indien nodig na een tijdje de 20 centiliter vocht toevoegen. Na een uurtje is het haasje gaar. Indien nodig de saus wat indikken met maizena. In schijfjes snijden en opdienen met de groentjes uit de saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaasje met shii takes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven