Varkenshaasje met shii takes
- Herkomst Belgie
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Varkenshaas recepten
- Bereiden
- Kookboek van sven
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Meng de , azijn, gember, en tot een papje.
- Snipper de en plet de en voeg aan het papje toe.
- Marineer de varkenshaas hierin een nacht in de koelkast.
- Week de shiitakes in lauw water voor 2 uur.
- Verwijder de steeltjes en snijd ze in schijven van een halve cm breed.
- Laat verder weken tot ze helemaal zacht zijn.
- Braad de haas aan alle kanten in wat , voeg de gesnipperde uit de marinade toe en wanneer die gesmoord is het marinadevocht toevoegen.
- Nadien de (in hun geheel) en de (grof gesneden) ook toevoegen, evenals de shiitakes (eerst wat uitknijpen).
- Dan doe je het of in de oven op 200 graden C.
- afgedekt of in de kookpot op een laag vuurtje en laat je het sudderen.
- Indien nodig na een tijdje de 20 centiliter vocht toevoegen.
- Na een uurtje is het haasje gaar.
- Indien nodig de saus wat indikken met maizena.
- In schijfjes snijden en opdienen met de groentjes uit de saus.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bier is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 432 kcal | 21% | 1728 kcal |
Vetten | 148 g. | 211% | 592 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 54 g. | 20% | 216 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |