Tapasgehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper 2 .
  2. Kneed ze met het gehakt, het en het tot een soepele massa.
  3. Breng goed op smaak met .
  4. Draai van het gehaktdeeg kleine balletjes.
  5. Braad ze in 4 eetlepels hete olie rondom goudbruin.
  6. Pel en snipper de resterende ui en knoflook.
  7. Verhit 2 eetlepels olie.
  8. Fruit de ui en de knoflook glazig.
  9. Bak de even mee.
  10. Voeg de (inclusief vocht) de en de toe.
  11. Druk de een beetje fijn.
  12. Breng het geheel aan de kook en laat zonder deksel 10 minuten pruttelen.
  13. Breng de saus goed op smaak met zout, peper en .
  14. Hak de .
  15. Roer ze met de gehaktballetjes door de saus.
  16. Smaken zowel warm als koud.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
230 kcal
11%1840 kcal
Vetten
12 g.
18%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tapasgehaktballetjes in tomatensaus