Venusschelpen in tomatensaus
- Herkomst Spanje
- Categorie Tapas
Bijpassend: cocktails - Bereiden
- Kookboek van katrien-spanje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- en knoflook pellen en fijnhakken.
- in een grote pan verhitten en en knoflook op zacht vuur laten aanbakken.
- pellen door deze kruislings in te snijden en even in een pan met kokend water te dompelen.
- Tomaten fijnsnijden (zaadjes verwijderen) en in de braadpan bij de uien doen.
- Witte toevoegen en , en toevoegen.
- Op smaak brengen met en .
- Gedurende 10 minuten zachtjes laten koken.
- Intussen venusschelpen onder stromend koud water schoonmaken.
- Open schelpen verwijderen.
- Schelpen aan tomatensaus toevoegen en op hoog vuur met half gesloten deksel snel aan de kook brengen.
- Ong. 10 minuten laten koken en de schelpen die niet geopend zijn, verwijderen.
- Eventueel nog wat en aan de saus toevoegen.
- Direct serveren met (bruin)stokbrood.
- Dit gerecht kan ook met mosselen gemaakt worden.
- Past goed op een tapatafel of als voorgerecht.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 110 kcal | 5% | 440 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |