Gehaktballetjes met tomatensaus voor tapas
- Herkomst Nederland
- Categorie Tapas
Bijpassend: cocktails - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met het , de , het broodkruim, de en en naar smaak.
- Rol van het gehakt ballejes ter grootte van een walnoot
Verhit de olie in een braadpan. - Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan.
- Bak de 1 minuut mee.
Voeg het blik gepelde toe en druk met spatel de stuk.
Schenk er 200 ml water bij en leg de laurierblaadjes in de tomatensaus
Breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes 25 minuten met het deksel op de pan in de tomatensaus. - neem de laatste 5 minuten het deksel van de pan.
- Zodat de tomatensaus kan inkoken.
- breng op smaak met en .
Verdeel de gehaktballetjes met de tomatensaus over 2 tapasschaaltjes en serveer warm of koud.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn en wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- wijn en wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 231 kcal | 11% | 924 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |