Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaas met cantharellen op spitskool recept
Varkenshaas met cantharellen op spitskool recept

Varkenshaas met cantharellen op spitskool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de cantharellen schoon, was ze eventueel voorzichtig en dep ze droog. Snijd de cantharellen eventueel kleiner.
Maak de spitskool schoon en snijd hem in repen.
Pel en snipper de uien.
Snijd het spek in repen.
Schil de aardappels, was ze en kook ze afgedekt in ruim kokend water met wat zout in circa 20 minuten gaar.
Dep de varkenshaas droog en breng hem op smaak met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en braad er het vlees rondom kort op hoog vuur in aan. Neem het vlees uit de pan. Bak het spek knapperig in het bakvet. Voeg de cantharellen toe en bak ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en neem het mengsel uit de pan. Verhit 1 eetlepel olie in het bakvet. Fruit er de gesnipperde ui in. Blus af met de witte wijn en de slagroom. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Bind de saus met de allesbinder. Roer de mosterd erdoorheen. Voeg de cantharellen-spekmengsel toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 125 ml water toe. Laat afgedekt ca. 3 minuten smoren.
Snijd het vlees in plakken van circa 3 cm.
Verdeel de kool over de bodem van een ovenschaal of braadslede.
Verdeel het vlees erover en verdeel vervolgens de cantharellensaus
erover. Bak circa 1 5 minuten in de oven.
Pel en snipper intussen 1 ui, verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit de er in.
Giet de aardappels af. Verwarm de melk en schenk hem bij de aardappels
Stamp het geheel tot een puree, breng op smaak met zout en nootmuskaat. Bestrooi de puree met de gebakken ui en serveer met de varkenshaas.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaas met cantharellen op spitskool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Varkenshaas met cantharellen op spitskool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijke recepten Betty.
    H.BLAAS gaf dit recept op 30 augustus 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven