Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boerenkool met kaas en noten recept
Boerenkool met kaas en noten recept

Boerenkool met kaas en noten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil en was de aardappels en snijd ze in stukken van gelijke grootte.
Giet een bodempje water(ca. 3cm) water met wat zout in een pan,doe de aardappelen erin en schep de boerenkool erop. Kook dit in ca. 2 5 min. gaar. Pel en snipper intussen de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 5 min. Voeg de noten toe en bak die even mee. Snijd de kaas in kleine blokjes,verwarm de melk. Giet de boerenkool af en stamp alles goed door elkaar met een pureestamper. Roer scheutje voor scheutje de melk erdoor tot een smeuiėg geheel. Roer de helft van het uien-notenmengsel en de helft van de blokjes kaas door de boerenkool en strooi de rest,samen met de uitgelekte Amsterdamse uitjes,erover.

Serveersuggesties

Ook lekker met een eetlepel Zaanse grove mosterd of wat piccalilly en wat gedroogde uitjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit boerenkool met kaas en noten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven