Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperges met gerookte zalm en basilicum saus recept
Asperges met gerookte zalm en basilicum saus recept

Asperges met gerookte zalm en basilicum saus


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Schil de asperges en kook ze in ong. 20 min. gaar. Bewaar wat van het kookvocht. Pureer het basilicum met de mascarpone in de keukenmachine, voeg olijfolie, zout, peper, citroensap en 4-5 eetlepels aspergekookvocht toe tot er een mooie saus ontstaat. Verwarm de saus en houd deze warm. Pocheer de eieren: breng 1 liter water met azijn aan de kook. Breek de eieren een voor een in een kopje en laat ze voorzichtig in het net niet meer kokende water glijden. Pocheer de eieren 3 a 4 minuten. Haal de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken. Serveer de asperges met de gepocheerde eieren, de gerookte zalm en het warme basilicum saus. Geef er eventueel nog kleine gekookte krieltjes bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit asperges met gerookte zalm en basilicum saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Asperges met gerookte zalm en basilicum saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Eenvoudig recept maar super lekker, altijd een succes als er bezoek komt
    Isabelle gaf dit recept op 1 mei 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven