Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Calamares a la plancha (gegrilde pijlinktvis) recept
Calamares a la plancha (gegrilde pijlinktvis) recept

Calamares a la plancha (gegrilde pijlinktvis)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe het lichaam en de tentakels in een kom met licht gezouten water. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Was en droog de peterselie en hak de blaadjes zo fijn mogelijk. Haal de inktvis uit het water en dep deze droog. Doe de inktvis in een kom met de knoflook en de olijfolie. Roer alles door elkaar en laat dit een paar uur of een nacht intrekken. Laat een grillpan heet worden en kleur daarin de inktvis goudkleurig gedurende 2 tot 3 minuten. Draai de inktvis om en voeg de tentakels toe. Deze zullen gaan krullen en vrijwel gelijk goudkleuren. Strooi wat zeezout over de inktvis en haal deze uit de grillpan en doe deze in kom met de marinade en laat dit ongeveer 1 minuut staan. Snijd de inktvis in stukjes, doe hier de peterselie overheen en giet hier eventueel overgebleven sappen overheen. Breng op smaak met de peper, limoensap en een beetje olijfolie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit calamares a la plancha (gegrilde pijlinktvis) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven