Gegrilde tonijn
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Tonijn recepten
- Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Breng ruim water aan de kook en blancheer de & broccoli hierin ± 2 min.
- Neem ze uit de pan, spoel ze kort met koud stromend water en laat ze uitlekken.
- Bewaar het kookvocht.
- Verhit de grillpan voor.
- Wrijf de met de vingertoppen in met 1-2 en bestrooi ze met en peper.
- Grill de ± 2 min.
- aan elke kant.
- Voeg de toe aan het kookwater van de broccoli en breng het aan de kook.
- Draai het vuur onder het azijnwater laag.
- Breek één ei boven een juslepel en laat die voorzichtig in het azijnwater glijden.
- Leg zo ook, zo snel mogelijk, de andere 3 in het azijnwater, draai het vuur uit en dek de pan af.
- Pocheer de 5-6 min.
- Neem de met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Verwarm intussen de broccoli met 2 eetlepels olie, de tomaatstukjes, knoflook en in een steelpan en schep ze steeds om.
- Breng op smaak met en peper en verdeel het broccolimengsel over 4 borden.
- Leg de tonijnstukken op de broccoli en leg op elk een gepocheerd ei.
- Druppel er nog wat olie over en bestrooi met en peper.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gegrilde tonijn
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gegrilde tonijn | 2 | Vis en schaaldieren |
Gegrilde tonijnsteak met lauw/warme sesamdressing | 1 | Vis en schaaldieren |
Gegrilde tonijnspiesen | 1 | BBQ |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 112 kcal | 5% | 448 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |