Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gegrilde zalmforel met olijventapenade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de grill voor op 250 graden C. Pureer het sjalotje, de knoflook, de kappertjes en de provencaalsekruiden met een lepel olijfolie in de blender tot een gladde puree. Spoel de zalmforel van binnen en buiten met koud water en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met zout en peper. Verdeel de tapenade over de buikholte van de zalmforel en strijk hem uit zodat hij mooi verdeeld wordt. Bestrijk de buitenkant van de vis met de olie. Leg de zalmforel op een rooster ca. 15 minuten van de grill. Rooster de bovenkant in 15 minuten krokant. Draai de vis en rooster de andere kant 15 minuten gaar en krokant. Verwijder het vel en de kop van de vis en leg beide filets op de borden. Lekker met gebakken aardappelen en een groene salade.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gegrilde zalmforel met olijventapenade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven