Gegrilde tonijn met basilicumboter en courgette

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Laat de moten tonijn op kamertemperatuur komen.
  2. Smelt een klontje boter in een steelpan.
  3. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg de basilicum toe.
  4. Laat dit mengsel afkoelen en roer de basilico en de rest van de boter erdoor.
  5. Schep het botermengsel op een stuk aluminiumfolie en rol op tot een worstje.
  6. Laat de boter ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
  7. Snijd de in kleine blokjes en de in vieren.
  8. Snijd de basilicumboter in plakjes van ca. 1 cm.
  9. Smelt 1 plakje van deze boter in een pan ens chep de courgetteblokjes en erdoor.
  10. Voeg toe en smoor de afgedekt in (ca. 8-10 minuten) heel zachtjes gaar.
  11. Verwarm de grill op de hoogste stand.
  12. Bestrijk de moten aan weerzijden met 1 plakje basilicumboter en leg ze op de aluminiumfolie op het rooster.
  13. Schuif het het rooster onder de grill en grill de moten in ca 5-7 minuten moten mooi bruin.
  14. Van binnen zijn ze net roze keer halverwege.
  15. Schep de gesmoorde op 2 borden, leg de tonijn erop en leg op elke moot 2 plakjes basilicumboter.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
108 kcal
5%216 kcal
Vetten
9 g.
13%18 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%10 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%2 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegrilde tonijn met basilicumboter en courgette