Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knapperige gebakken nijlbaars met pepersaus recept
Knapperige gebakken nijlbaars met pepersaus recept

Knapperige gebakken nijlbaars met pepersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de nijlbaars en snij de filets in gelijke stukken.
Dep ze droog met keukenpapier want mag niet nat zijn.
Doe de bloem in een diep bord, doe de eieren vermengd met de melk en t zout in een ander bord.
Doe de paneermeel, knoflookpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder, peper en theelepel zout bij elkaar en meng dit geheel goed door
Leg dit op een derde bord.
Doe een laagje olie in een wok en laat goed heet worden.
Haal de vis in delen door de bloem, het ei mengsel en de paneer
Frituur de vis in twee maal knapperig bruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en houdt het warm.
Frituur niet teveel tegelijk want die olie moet heet blijven anders wordt de vis slap en vet.
Neem een andere pan, doe de boter er in, 1 eetlepel olie en de bloem, flink warmen en 2 minuten blijven roeren tot er een mooi mengsel ontstaat.
Voeg nu beetje bij beetje de kippenbouillon toe, blijf roeren totdat het een mooie gladde saus wordt.
Voeg al roerend de bosui, de chillisaus, paprika, zwarte peper toe, eventueel nog wat zout.
Verdeel de warme vis over de borden en doe de saus erover.
Lekker met aardappelpuree en een komkommersalade met zachte dressing.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit knapperige gebakken nijlbaars met pepersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven