Was de nijlbaars en snij de filets in gelijke stukken.
Dep ze droog met keukenpapier want mag niet nat zijn.
Doe de in een diep bord, doe de eieren(3) vermengd met de melk(2 eetlepels) en ¼ t zout(0.25 theelepels) in een ander bord.
Doe de paneermeel(2 kopjes), knoflookpoeder(0.5 theelepels), kerriepoeder(0.25 theelepels), paprikapoeder(1 theelepel)(2 theelepels), peper(1 theelepel) en ½ theelepel zout(0.25 theelepels) bij elkaar en meng dit geheel goed door
Leg dit op een derde bord.
Doe een laagje olie(1 eetlepel)(5 deciliter) in een wok en laat goed heet worden.
Haal de vis in delen door de bloem(2 eetlepels)(1 kopje), het ei mengsel en de paneer
Frituur de vis in twee maal knapperig bruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en houdt het warm.
Frituur niet teveel tegelijk want die olie(1 eetlepel)(5 deciliter) moet heet blijven anders wordt de vis slap en vet.
Neem een andere pan, doe de boter(1 eetlepel) er in, 1 eetlepel olie(1 eetlepel)(5 deciliter) en de bloem(2 eetlepels)(1 kopje), flink warmen en 2 minuten blijven roeren tot er een mooi mengsel ontstaat.
Voeg nu beetje bij beetje de kippenbouillon(150 milliliter) toe, blijf roeren totdat het een mooie gladde saus wordt.
Voeg al roerend de bosui, de chillisaus, paprika, zwarte peper(1 theelepel) toe, eventueel nog wat zout(0.25 theelepels).
Verdeel de warme vis over de borden en doe de saus erover.
Lekker met aardappelpuree en een komkommersalade met zachte dressing.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie, olie, kippenbouillon
Gluten
paneermeel en kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
paneermeel en kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
paneermeel, boter, kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie, olie, kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.