Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijst met zuurkool en zeefruit recept
Rijst met zuurkool en zeefruit recept

Rijst met zuurkool en zeefruit


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de ui[en], de paprika en de champignons in stukken. Peper van zaadlijsten ontdoen en in fijne reepjes snijden. Gamba’s schoonmaken en darmkanaal verwijderen. Vis in vrij grove stukken snijden. Komkommer wassen en in reepjes snijden. Prei in ringen snijden en goed afspoelen. Knoflookteentjes snipperen. Nasikruiden weken in water of rijstwijn. Gemberwortel raspen. Limoenen in plakjes snijden. Doe de zuurkool, de rijstwijn (of water) en de atjar in een pan en meng daar de kerrie en de gewelde nasikruiden doorheen. Verhit dit op een matig vuur. Bak ondertussen de ui(en), knoflook, komkommer, champignons in wat olie in een wok. Voeg, als de uien wat glazig worden, de vis en de gamba’s toe. Verhit tot de gamba’s en de vis gaar zijn. Voeg op het laatst mierikswortel, sereh, gemberwortel en wat suiker en limoensap toe en meng het geheel kort door elkaar. Blancheer de sugarsnaps (of peultjes) gedurende zeer korte tijd. Kook 2 liter water en voeg bouillontabletten en vissaus toe. Kook de rijst daarin gedurende 7 ŕ 8 minuten en giet af. Meng alles (met de prei en het seafruit) in de wok op hoog vuur. Limoenschijfjes apart serveren. Eet smakelijk. Dit recept kan ook uitgevoerd worden met rundergehakt, varkenspoulet of kipfilet i. p. v. vis en seafruit. Visbouillon vervangen door kippen- of kruidenbouillon. Vissaus wel gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijst met zuurkool en zeefruit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven