Rijst met zuurkool en zeefruit
- Herkomst China
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jcmjaspers
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de [en], de en de in stukken.
- Peper van zaadlijsten ontdoen en in fijne reepjes snijden.
- ’s schoonmaken en darmkanaal verwijderen.
- Vis in vrij grove stukken snijden.
- wassen en in reepjes snijden.
- in ringen snijden en goed afspoelen.
- Knoflookteentjes snipperen.
- weken in of rijstwijn.
- raspen.
- in plakjes snijden.
- Doe de , de rijstwijn (of ) en de atjar in een pan en meng daar de kerrie en de gewelde doorheen.
- Verhit dit op een matig vuur.
- Bak ondertussen de (en), knoflook, , in wat olie in een wok.
- Voeg, als de uien wat glazig worden, de vis en de ’s toe.
- Verhit tot de ’s en de vis gaar zijn.
- Voeg op het laatst , , en wat en limoensap toe en meng het geheel kort door elkaar.
- Blancheer de sugarsnaps (of peultjes) gedurende zeer korte tijd.
- Kook 2 liter en voeg bouillontabletten en toe.
- Kook de rijst daarin gedurende 7 à 8 minuten en giet af.
- Meng alles (met de en het seafruit) in de wok op hoog vuur.
- Limoenschijfjes apart serveren.
- Eet smakelijk.
- Dit recept kan ook uitgevoerd worden met rundergehakt, varkenspoulet of kipfilet i.
- p.
- v.
- vis en seafruit.
- vervangen door kippen- of kruidenbouillon.
- wel gebruiken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Roggenvleugel met zuurkool en zoete wijnsaus430m
-
Recept
Tongrolletjes met zuurkool430m
-
Recept
Gegrilde gamba's met gele rijst420m
-
Recept
Wilde rijst met wijtingfilet450m
-
Recept
Snoekbaars op wilde rijst met een saus van muskaatpompoen440m
-
Recept
Pangarolletjes met hete kerriesaus en rijst420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon
- vissaus en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in gamba
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon en vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 60 kcal | 3% | 360 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 6 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 30 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |