Rijst met zuurkool en zeefruit

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de [en], de en de in stukken.
  2. Peper van zaadlijsten ontdoen en in fijne reepjes snijden.
  3. ’s schoonmaken en darmkanaal verwijderen.
  4. Vis in vrij grove stukken snijden.
  5. wassen en in reepjes snijden.
  6. in ringen snijden en goed afspoelen.
  7. Knoflookteentjes snipperen.
  8. weken in of rijstwijn.
  9. raspen.
  10. in plakjes snijden.
  11. Doe de , de rijstwijn (of ) en de atjar in een pan en meng daar de kerrie en de gewelde doorheen.
  12. Verhit dit op een matig vuur.
  13. Bak ondertussen de (en), knoflook, , in wat olie in een wok.
  14. Voeg, als de uien wat glazig worden, de vis en de ’s toe.
  15. Verhit tot de ’s en de vis gaar zijn.
  16. Voeg op het laatst , , en wat en limoensap toe en meng het geheel kort door elkaar.
  17. Blancheer de sugarsnaps (of peultjes) gedurende zeer korte tijd.
  18. Kook 2 liter en voeg bouillontabletten en toe.
  19. Kook de rijst daarin gedurende 7 à 8 minuten en giet af.
  20. Meng alles (met de en het seafruit) in de wok op hoog vuur.
  21. Limoenschijfjes apart serveren.
  22. Eet smakelijk.
  23. Dit recept kan ook uitgevoerd worden met rundergehakt, varkenspoulet of kipfilet i.
  24. p.
  25. v.
  26. vis en seafruit.
  27. vervangen door kippen- of kruidenbouillon.
  28. wel gebruiken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon
  • vissaus en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in gamba
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
  • visbouillon en vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
60 kcal
3%360 kcal
Vetten
1 g.
2%6 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%30 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rijst met zuurkool en zeefruit