Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vis/zeevruchtenpotje recept
Vis/zeevruchtenpotje recept

Vis/zeevruchtenpotje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de tomaten uitlekken maar vang het vocht op. Verhit de olie in een stoofpan en fruit hierin de ui, prei, selderij en knoflook tot de ui en prei wat zacht zijn. Dan de tomaten en laurierblaadjes en peterselie, wijn (of bouillon), zout en peper toevoegen. Breng aan de kook. De pan afdekken en nog 15 a 20 minuten zachtjes laten sudderen. Als je wilt kun je wat tomatenvocht erbij doen. Als je stevige vis hebt zoals kabeljauw, kan die er dan in. Alles nog 5 minuten zachtjes koken. Zachte vis, zeevruchten en schaaldieren kun je daarna toevoegen. Schaaldieren zoals mosselen bovenop leggen. Deksel op de pan en alles nog 5 a 7 minuten zachtjes laten koken. Als je mosselen hebt, moeten die open zijn gegaan. Garneer het gerecht met fijngehakte oregano (of bieslook).

Serveersuggesties

Lekker met witte rijst of gebakken aardappeltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vis/zeevruchtenpotje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven