Campingmaal met vis en schaaldieren

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de schoon, verwijder baardjes en gooi de schelpen weg die blijven drijven of open blijven staan.
  3. Zet (of andere schaaldieren) in koud water, zodat ze eventueel aanwezig zand kwijtraken.
  4. Verwijder ook hier openstaande exemplaren.
  5. Hak de en fijn, de in blokjes en de dun.
  6. Bereiding:
  7. Een hapjespan is ideaal voor dit recept, je hebt in ieder geval een pan nodig met een deksel.
  8. Doe een fikse scheut in de pan.
  9. Voeg en toe en bak tot glazig.
  10. Voeg de en de toe, wat , en bak tot zacht.
  11. Voeg een greep toe en pakweg twee glazen witte .
  12. Voeg de schelpen toe, schud goed om, leg de op het mengsel en doe het deksel op de pan.
  13. Als de schelpen opengaan, is de vis ook gaar (wel even testen).
  14. Even proeven op , eventueel wat toevoegen en direct opdienen.
  15. Variatie op z'n Normandisch:
  16. gebruik droge cider i.p.v.
  17. witte en voeg een scheut room toe met wat gehakte peterselie vlak voor het opdienen.
  18. Serveren met rijst of pasta.
  19. Dit recept kan eindeloos gevarieerd worden, ik maak het graag op vakantie in Frankrijk vanwege de beschikbaarheid van allerhande vis, schaaldieren en wat niet al.
  20. Snel klaar, gezond en lekker, wat wil je nog meer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
61 kcal
3%244 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Campingmaal met vis en schaaldieren