Zalmpaté

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snijd alvast de in kleine stukjes en de schoongemaakte uitjes in smalle ringetjes.
    Snijd de verse in stukjes.
    Pureer de verse met het ei en de crème fraîche in een foodprocessor.
    Voeg 1 theelepel en naar smaak toe.
    Schep de , gerookte en de uiringetjes door de zalmpuree.
    Doe de zalmmassa in een flexibele cakevorm (inhoud ca. 1 liter).
    Dek de vorm af met aluminiumfolie.
    Zet de vorm in een braadslede en schenk zoveel kokend water in de braadslede dat de vorm voor ca.
  2. de helft onderstaat en schuif het geheel in het midden van de oven.
  3. Laat de zalmpaté in ca. 30 minuten gaar worden.

    Neem de zalmpaté uit de oven en laat hem afkoelen.
    Zet de afgekoelde paté ca. 2 uur in de koelkast om verder op te stijven.

    Afwerking:
  4. Stort de zalmpaté op een platte schaal en snijd hem in plakken en die vervolgens (eventueel) in stukken.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Zalmpaté

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zalmpaté
VariatieAantalGang
Zalmpaté2Hapjes
Zalmpate voor buffet1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • zalm en zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zalmpaté heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Vraag: Op hoeveel graden wordt de paté gegaard?
Viviane Lépée 11 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1521 kcal
76%6084 kcal
Vetten
108 g.
155%432 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmpaté