Zalmpaté
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Zalmpaté recepten
- Bereiden
- Kookboek van azuro
- 1 reviews
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
Bereidingswijze
- Snijd alvast de in kleine stukjes en de schoongemaakte uitjes in smalle ringetjes.
Snijd de verse in stukjes.
Pureer de verse met het ei en de crème fraîche in een foodprocessor.
Voeg 1 theelepel en naar smaak toe.
Schep de , gerookte en de uiringetjes door de zalmpuree.
Doe de zalmmassa in een flexibele cakevorm (inhoud ca. 1 liter).
Dek de vorm af met aluminiumfolie.
Zet de vorm in een braadslede en schenk zoveel kokend water in de braadslede dat de vorm voor ca. - de helft onderstaat en schuif het geheel in het midden van de oven.
- Laat de zalmpaté in ca. 30 minuten gaar worden.
Neem de zalmpaté uit de oven en laat hem afkoelen.
Zet de afgekoelde paté ca. 2 uur in de koelkast om verder op te stijven.
Afwerking: - Stort de zalmpaté op een platte schaal en snijd hem in plakken en die vervolgens (eventueel) in stukken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zalmpaté42u45m
Variaties op Zalmpaté
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zalmpaté | 2 | Hapjes |
Zalmpate voor buffet | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- zalm en zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Zalmpaté heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1521 kcal | 76% | 6084 kcal |
Vetten | 108 g. | 155% | 432 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |