Biefstuk bakken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de met .
  2. Verhit de boter met de in de pan en leg de erin.
  3. Laat ze snel op een hoog vuur dichtschroeien en bruin bakken.
  4. Keer de en laat de andere kant bruin bakken.
  5. Zet het vuur wat lager.
  6. Keer de en laat verder bakken.
  7. Keer ze nog een keer en laat ook de andere kant bakken.
  8. Bestrooi ze met . (Niet met een vork keren omdat anders het vocht uit de biefstuk loopt. ) Haal de uit de pan en houd ze warm.
  9. Giet wat of melk bij het bakvet en roer hiermee de aanbaksels los.
  10. Laat de jus nog even doorkoken.
  11. Geef apart bij de biefstukken of schenk wat over het vlees.

    Variaties:
    De gewenst baktijd en dus de gaarheid is een kwestie van persoonlijke smaak.
  12. De dikte van het vlees speelt ook een rol.
  13. Een goede regel is uit te gaan van 1 minuut langer bakken per centimeter grotere dikte.
    Na het aanbakken het vuur wat lager zetten.

    "Rauw, Bleu of Very rare" - Dun bruin korstje nog rauw van binnen.
  14. Bak 1 minuut per kant aan en bak 1-2 minuten per kant verder.
    "Rood, Saignant of Rare" - Knapperig bruin korstje, daaronder rose en van binnen nog rood.
  15. Bak 1 minuut per kant aan en bak 3 minuten per kant verder.
    "Half doorbakken, à point, medium" - Donker bruin korstje, van binnen rose.
  16. Bak 1 minuut per kant aan en bak 4-5 minuten per kant verder.
    "Doorbakken, Bien cuit, Well done" - Donker bruin korstje en ook van binnen helemaal doorbakken.
  17. Bak 1 minuut per kant en bak daarna nog 5-6 minuten per kant verder.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1051 kcal
52%4204 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Biefstuk bakken