Biefstuk bakken
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
- Bereiden
- Kookboek van martien22
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Bestrooi de met .
- Verhit de boter met de in de pan en leg de erin.
- Laat ze snel op een hoog vuur dichtschroeien en bruin bakken.
- Keer de en laat de andere kant bruin bakken.
- Zet het vuur wat lager.
- Keer de en laat verder bakken.
- Keer ze nog een keer en laat ook de andere kant bakken.
- Bestrooi ze met . (Niet met een vork keren omdat anders het vocht uit de biefstuk loopt. ) Haal de uit de pan en houd ze warm.
- Giet wat of melk bij het bakvet en roer hiermee de aanbaksels los.
- Laat de jus nog even doorkoken.
- Geef apart bij de biefstukken of schenk wat over het vlees.
Variaties:
De gewenst baktijd en dus de gaarheid is een kwestie van persoonlijke smaak. - De dikte van het vlees speelt ook een rol.
- Een goede regel is uit te gaan van 1 minuut langer bakken per centimeter grotere dikte.
Na het aanbakken het vuur wat lager zetten.
"Rauw, Bleu of Very rare" - Dun bruin korstje nog rauw van binnen. - Bak 1 minuut per kant aan en bak 1-2 minuten per kant verder.
"Rood, Saignant of Rare" - Knapperig bruin korstje, daaronder rose en van binnen nog rood. - Bak 1 minuut per kant aan en bak 3 minuten per kant verder.
"Half doorbakken, à point, medium" - Donker bruin korstje, van binnen rose. - Bak 1 minuut per kant aan en bak 4-5 minuten per kant verder.
"Doorbakken, Bien cuit, Well done" - Donker bruin korstje en ook van binnen helemaal doorbakken. - Bak 1 minuut per kant en bak daarna nog 5-6 minuten per kant verder.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Biefstuk met biersaus435m
-
Recept
Duitse biefstuk met saus van peterselie, augurk en kappertjes415m
-
Recept
Biefstuk met paddestoelen en sjalotten420m
-
Recept
Gegrilde biefstuk met paddenstoelenjus en geroosterde groenten450m
-
Recept
Paddestoelen met biefstuk420m
-
Recept
Biefstuk op Thaise wijze410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1051 kcal | 52% | 4204 kcal |
Vetten | 22 g. | 31% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |