Coq au vin

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Doe de spekjes in de pak samen met olie of boter en bak de spekjes uit.
  2. Snijd de poten bij het gewricht doormidden en wrijf in met ruim peper en zout.
  3. Haal de spekjes uit de pan en bak de kip in het vet rondom bruin.
  4. Haal de kip uit de pan en voeg de grof gesneden ui, hele en spekjes toe.
  5. Bak even bruin en roer de er door.
  6. Voeg de , en bouillon al roerend toe en laat even koken zodat de alcohol verdampt.
  7. Laat de kip anderhalf uur stoven met de deksel op de pan.
  8. Haal de kip uit de pan, zeef de saus en laat tot de helft inkoken.
  9. Je kan de saus eventueel binden met maizena.
  10. Doe de kip, spek, en ui terug in de saus en laat nog 5 minuten koken.
25
25
25

Variaties op Coq au vin

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Coq au vin
VariatieAantalGang
Coq au vin10Gevogelte
Coq au vin met worteltjes en puree1Gevogelte
Coq au vin op klassieke wijze1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippebouillon
  • wijn en kippebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippebouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Coq au vin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk voor herhaling vatbaar.
Wout 5 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
483 kcal
24%1932 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
55 g.
21%220 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Coq au vin